Радник ЦГЕС-а пао са далеководног стуба у Баошићима, евакуисан хеликоптером ВЦГ

Радник Црногорског електропреносног система (ЦГЕС) Б.К. (23) повријеђен је данас након пада са далеководног стуба у Баошићима, саопштили су из ЦГЕС-а. У саопштењу се наводи да је Б.К. ван животне опасности.

Из те компаније рекли су да је њихов монтер Б.К. повријеђен приликом обављања редовних радних задатака на 110 kVкВ далеководу „Тиват-Херцег Нови“ у Баошићима.

-Након инцидента, брзом интервенцијом Војске Црне Горе (ВЦГ), транспортован је у Клиничко-болнички центар у Подгорици, гдје му је указана хитна медицинска помоћ. Наш колега је ван животне опасности и налази се у Јединици интензивне његе, казали су из ЦГЕС-а.

Они су захвалили херцегновској јединици хитне помоћи, као и ватрогасној служби, која је, како је саопштено, прва изашла на мјесто незгоде.

-Велику захвалност дугујемо ВЦГ на изузетној ефикасности и професионализму приликом акције спашавања нашег колеге. Њихова брза реакција и стручност су од непроцјењивог значаја када се, нажалост, овакве ситуације десе, казали су из ЦГЕС-а.

Захвалност су упутили и Министарству унутрашњих послова и Оперативно-комуникационом центру, као и колегама из ЦГЕС-а који су, како кажу, показали присебност у пружању помоћи колеги.

 

1 COMMENT

  1. Osnovno pitanje: da li je momak uopšte bio obučen radu na dalekovodu i na velikoj visini? Da li je imao opremu i da li je koristio? Nije svako sposoban da radi na velikoj visini, nema svako nerve od čelika. Želim mu brz oporavak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here