НОВЉАНИНУ ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ЗА ТРГОВИНУ ДРОГОМ

Илустрација

Виши суд у Подгорици потврдио је оптужницу против Предрага Кекера из Херцег Новог, који се терети за кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, на начин што је подстрекивао двије малољетнице да преносе и продају марихуану. Тужитељка Данка Ивановић Ђерић у оптужници је предложила и изрицање кривичне санкције за малољетне М.К. и И.М.

Како преноси портал РТЦГ, у оптужници се наводи да је 16. марта 2021. године окривљени у Херцег Новом, неовлашћено ради продаје, купио опојну дрогу марихуану, те са умишљајем подстрекао малољетне М. К. и  И.М. да учине кривично дјело.

– Окривљени је уговорио куповину опојне дроге марихуане са, за сада, неидентификованим лицем, а потом подстрекао малољетне М. К. и И. М. да пренесу дрогу, тако што им је дао новац у износу од 55 еура за куповину марихуане, за превоз до мјеста на ком је уговорена предаја дроге од стране продавца, предао им свој мобилни телефон како би контактирале продавца, након чега су се малољетне М. К. и И. М. по инструкцији коју им је дао окривљени, састале са продавцем марихуане и преузеле опојну дрогу у количини од 95,978 грама, затим кренуле да je предају окривљеном Кекеру, у чему су спријечене од стране полицијских службеника, наводи се у оптужници.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here