Ватерполо тренер Милан Ћировић из Херцег Новог понос Малтежана

Милан Ћировић, селектор ватерполо репрезентације Малте (Фото: www.facebook.com/totalwaterpolonews)

Прича о херцегновским ватерполо тренерима, који већ деценијама проносе славу спорта са Шквера, настављена је и на Европском првенству у Хрватској. У Загреб је као селектор репрезентације Малте стигао Милан Миго Ћировић (34), дијете и тренер Јадрана. Постао је понос ове острвске земље, која преко ватерполо фукционера, а са добрим резултатима и кроз игру у базену, тражи мјесто на ватерполо меридијанима.

Ћировић је од јануара прошле године на челу репрезентације Малте. Током претходног љета радио је као селектор младих, а у Загребу постигнута је побједа против несуђеног домаћина ЕП, репрезентације Израела 13:11.

Ћировићеви пулени били су право освежење такмичења у групи, гдје су Србија и Њемачка оправдале улоге фаворита.

– Више сам него задовољан. Против Њемачке смо три четвртине били у игри. Очекивао сам лакшу побједу против Израела. Али играчи су емотивни, понесе их темперамент, не одраде све како се договоримо. Уз сва искушења и она четири минута због бруталитија са играчем мање, нисмо примили гол. Дуго се овај успјех славио у мојој селекцији, јер је ово је прва побједа репрезентације Малте у фрупној фази у историји – прича Ћировић.

Рад се исплатио. Орјентација на младе играче, како је казао, тек треба да донесе Малти добре резултате.

– Надам се да ћемо у наставку првенства у Дубровнику показати видан напредак. Најмлађа смо репрезентација на шампионату и неке грешке су нормалне. Очекујем најбољи пласман у историји ове репрезентације, а то је било до сада било 14. мјесто на ЕП у Сплиту прије двије године – наводи Ћировић.

Селекцију Малте, како додаје, чини неколико квалитетних играча, али то је још далеко од жељеног циља.

– Оно што је сигурно, очекује нас доста рада. Током љета доста квалитетних ватерполиста играју у првенству Малте и то даје резултате. Сада су од тренера на Малти Александар Ћирић, Ранко Перовић, Жељко Ковачић. Сви они, као и људи у Савезу, дају ми велику подршку, лијепо је сарађивати са таквим именима и моји планови везани су за наставак рада на Малти – истакао је он.

Ћировић је занат пекао поред нешто старијег Владимира Гојковића у Јадрану, а имао је и запажене резултате у раду са млађим Јадрановим и селекцијама репрезентације Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here