Ускоро завршетак пројекта за гаражу у Мељинама

Након деценије и по постојања Паркинг сервиса у Херцег Новом, за потребе ривијере биће обезбјеђено специјално возило „паук“, као и локација за возила која на овај начин буду премјештена. Такође, крајем фебруара, пројекат за гаражу у Мељинама би требао бити окончан.

Паркинг сервис је у преговорима за одређивање локације у Баошићима на којој ће бити депо за возила премјештана пауком, информисао је за РТХН директор овог предузећа Миладин Видаковић.

Миладин Видаковић, директор предузећа Паркинг сервис

-Та потреба се негдје наметнула прошле године током сезоне. Велики је притисак био на ривијери што се тиче непрописно паркираних возила, поготово на ривијери. Нама је депо у Игалу и проблем је да у сезони одговоримо довољно брзо, казао је Видаковић.

Према Студији која је урађена 2016. године Херцег Новом недостаје 6.500 паркинг мјеста. Крајем фебруара, како најављује Видаковић, пројекат за гаражу у Мељинама би требао бити окончан.

-На парцели која је релативно мала, паркинг ће бити могућ за 48 возила. Можда то звучи мало, али када избројите 48 возила дуж улице, примјетићете да се не ради о малом броју возила. Гаража ће бити повезана етажно са лифтом, да би уштедили сам простор унутар гараже. Сатисфакција у свему је што ће административни дио, који ће бити на последњој етажи, донијети бенефите и општини и комуналним предузећима, јер ћемо добити мониторинг центар, преко којег ћемо пратити и паркиралишта али и остале иновације које планирамо у наредном периоду, 24 сата, истакао је Видаковић.

У Паркинг сервису разматрају и одлуку о бесплатном паркирању у послијеподневним часовима због потреба оживљавања ужег центра града, закључио је Видаковић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here