РЕДОВНО ОДРЖАВАЊЕ ПУТЕВА У ЗАЛЕЂУ, ЗА ОШТЕЋЕНУ ДИОНИЦУ У КОТОБИЉУ НЕОПХОДНА КОМПЛЕТНА САНАЦИЈА

На дионици саобраћајнице Мељине – Камено – Ситница поново је дошло до обрушавања и оштећења коловоза у реону Котобиља. За одржавање ове саобраћајнице  надлежна је фирма  „Фортис Монт“ из Херцег Новог. Саобраћање том дионицом је отежано, што представља проблем,посебно житељима залеђа, који свакодневно пролазе тим путем. Предсједник Мјесне заједнице Камено-Жлијеби Горан Становчић за РТ ХН  је казао да је у комуникацији са директором „Фортис Монт“ предузећа,  који очекује да ће ускоро бити урађена трајна санација пута:

 -Радници „Фортис Монт“ свакодневно раде на посипању оштећене  дионице,  на којој је дошло до улегнућа. Како су нам пренијели, пројекат санације коју ради  фирма из Београда је у завршној фази. Наредног мјесеца требало би да почну радове на квалитетној санацији тога дијела пута на подручју Котобиља. Санације на истој дионици на којој су учестала улегнућа, трају већ 10 година и ту је било  асфалтирања, уградње арматура, великих плоча да би се премостило.Посебно у посљедње двије, три године долазило је до већег улегнућа. Мишљења смо да би требало да се  укопа три, четири метра у брдо како би се дошло то тврђе подлоге. Да се то урадило, не би се улагала велика средства у све досадашње санације, без резултата.  Струка ће дати коначну ријеч, сматра Становчић. 

Пројекат санације тог дијела пута ради се у организацији концесионара, компаније Универзал Монте, који налаже активности на одржавању  – овлашћеној  фирми  „Фортис Монт“ .  

РЕДОВНО ОДРЖАВАЊЕ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА        

Путеви у залеђу Херцег Новог су проходни. Снијег се није задржао на коловозу. Радници сектора путева у Комунално – стамбеном предузећу редовно посипају ризлу и со по залеђеним дионицама пута према Ублима, Врбању и Ситници. Јутрос је на Каменом забиљежена температура ваздуха од минус 5 степени, што није проузроковало веће проблеме, казао је Горан Становчић.

  -Било је снијега и леда. Могу да похвалим запослене у Комунално – стамбеном предузећу, који пожртвовано и квалитено раде на одржавању локалних путева, због чега није долазило до застоја саобраћаја. И радници градске Чистоће, без икаквог проблема одвозе отпад на депонију на Ублима, тако да све функционише у најбољем реду, објаснио је Становчић.

 И поред зимских услова на подручју Мјесне заједнице Камено – Жлијеби одвијају се инфраструктурне активности.  

Радници сектора јавне расвјете Комунално стамбеног предузећа  јуче су у засеоцима Oбрадовићи, Балтићи и Милошевићи завршили активности на постављању 25 расвјетних тијела. Пројекат изградње јавне расвјете, у вриједности од 4.500 еура, финансијски је подржала  Општина Херцег Нови. Становчић је казао да је комплетно подручје Каменог покривено јавном расвјетом. У наредном периоду планирано је да се постави и расвјета до Цркве Светог Николе на подручју Жлијеба.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here