На Шкверу раде спортски пријатељи из Кине

Фото: Амбасада НР Кине у Црној Гори

Кинеска ватерполо репрезентација, са селектором Иваном Асићем бившим тренером “Приморја” Ријека, већ осам дана ради на Шкверу а још толико планирају да остану у нашем граду.

У Херцег Нови доћи поново доћи у септембру јер одлични услови за рад и припреме за Олимлпијске игре у Паризу 2024. године. У посјети Херцег Новом и кинеској репрезентацији прије два дана била је и отправница послова амбасаде НР Кине у Црној Гори Хуа Јафанг.
Она је приликом боравка на Шкверу казала да је посљедњих година, под покровитељством сарадње Кине и земаља Централне и Источне Европе, настављена пријатељска размјена између кинеског и црногорског народа, а спортска сарадња је постигла веома плодне резултате.
Посебно се то односи на црногорски ватерполо који је на највишем свјетском нивоу, са богатим искуством и тренерским методама. И овог пута као и раније црногорски ватерполо радници пружили су снажну подршку кинеској репрезентацији, што је прави показатељ одличне пријатељске сарадње Кине и Црне Горе.

фото: ПВК Јадран
фото: ПВК Јадран

Хуа Јафанг охрабрила је своју репрезентацију и њихов стручни штаб да у потпуности искористе ову прилику али и да својим колегама у Црној Гори и народу Црне Горе покажу колики је труд и посвећеност кинеских спортиста током припремама за Олимпијске игре које их очекују за двије године у главном граду Француске. И овај боравак кинеске репрезентације допринеће промоцији спортске и културне сарадње двије земаља – наводи се у саопштењу из кинеске амбасаде.
Јафанг је апеловала на кинеске спортисте и тренере да воде рачуна о заштити од епидемије коронавируса и у име амбасаде им обезбиједила заштитне медицинске материјале.
Замјеник директора Националног олимпијског спортског центра при Општој управи за спорт НР Кине, Џанг Џенг, упознао је отправницу послова са условима за тренинг и боравак репрезентације.
Он се захвалио кинеској амбасади на бризи и подршци и поручио да ће тим вриједно тренирати и радити на припремама за Олимпијске игре у Паризу, с надом да ће оправдати сва очекивања.
Сутра у 18 и 30 у склопу припрема за Европско првенство за узраст до 19 година у Подгорици, репрезентација Црне Горе са тренером Миланом Ћировићем одиграће контролну утакмицу са репрезентацијом Кине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here