„Funk Shui“ одржао незабораван концерт у Подгорици

Фестивал културе Забјело приредио је још једну музичку посластицу за све љубитеље квалитетног звука у склопу Мјесеца рокенрола. На углу Бокешке и Његошеве улице у центру Подгорице у петак 19. маја наступио је „Funk Shui„, еклектични састав из Сјеверне Македоније који се незаустављиво пење љествицом успјеха. Њихов премијерни наступ у Црној Гори оправдао је висока очекивања фанова и креирао атмосферу која ће се дуго памтити.

Funk Shui

Првобитно планирано као јединствена прилика за љубитеље алтернативне музике да доживе изванредне наступе домаћих и страних бендова, вече је надмашило сва очекивања и обиљежило досадашњи ток Мјесеца рокенрола.

Све популарнији црногорски састави „Jack Lupino“ и „Izi bejb“ су харизматичним наступом оставили снажан утисак на све присутне и креирали савршено загријавање за атракцију из Сјеверне Македоније, „Funk Shui“. Интеракција са публиком била је изванредна, а фронтмен Лука Горгијевски је често позивао присутне да се придруже у хорском пјевању, што је додатно појачало осјећај заједништва. Њихов необуздани стил и заразни ритмови натјерали су публику да плеше и пјева углас, стварајући непоновљиву атмосферу.

Jack Lupino i Izi bejb

Бенд је започео свој сет снажном енергијом и ритмовима који су неминовно покренули масу. Сјајна продукција и изванредна извођачка вјештина свих чланова бенда учинили су да се публика осјећа као да је на врхунцу свијета.

Немилосрдан музички шоу шармантних Скопљана је завршен уз огромне овације и аплаузе публике која је жељела још. Овај концерт ће се дуго памтити као један од најбољих дебитантских наступа регионалних звијезда у успону на подгоричкој сцени.

Догађај је дио Мјесеца рокенрола током којег више од двадесет регионалних и локалних извођача алтернативне музике враћа рокенрол на велику сцену у Црној Гори, на неколико локација широм земље. Мјесец рокенрола се наредног викенда протеже и до престонице Цетиње када ће у петак 26. маја наступити „Pejović Guitars“ и пријатељи, а у суботу 27. маја подгорички бендови „Роба без Грешке“ и „Мрка Капа Зла Прилика“. Истог дана ће у Никшићу наступити подгорички бенд „Highway“.

У петак 2. јуна на позорницу Града театра дашак немилосрдног хип хопа доносе репрезент подгоричког андерграунда „Random i Necke“ из Радија Катакомба Будва Худ Мјузик, а у суботу 3. јуна у „Itaka library“ бару у Подгорици биће организован сајам грамофонских плоча и носача звука у сарадњи са удружењима НВО Montenegro Records и „Vinyl svijet muzike“, након чега ће наступити тиватски бенд „Кукавице“.

На самом финалу Мјесеца рокенрола на дводневном издању Фестивала културе Забјело 9. јуна наступиће: култна рок и панк група „Забрањено пушење“, хероји регионалне алтер рок сцене „Канда, Коџа и Небојша“, миљеници црногорске публике, мостарски састав „Зостер“, фантастична „IDA PRESTER & Lollobrigida“ и представници локалних снага „Неоноен“. Друге фестивалске вечери на стадиону „Никола Шћеповић“ наступиће водеће алтер поп име региона „Лету Штуке“, београдски репкор-кросовер састав „Sunshine“, сплитски реп-рок бенд „TBF“и подгорички састав „Врпца“.

Једнодневне улазнице по цијени до 12€ и фестивалске улазнице по цијени од 20€ могу се купити путем интернета (на линку https://bit.ly/3ZhQdHd) и на „Tabacco Shop“ киосцима као и на осталим продајним мјестима фестивала (списак на https://postimg.cc/hfKcsZS2 ).

На дане фестивала ће на улазу бити доступне само једнодневне улазнице по цијени од 15€.

Ове године организатори фестивала ће дио прихода од улазница донирати Фондацији „Огњен Ракочевић“ која се бави унапређењем услова за живот и рад особа са аутизмом, као и домаћинима фестивала Фудбалском клубу Забјело. Догађај подржавају Туборг, ФК Забјело, Монтепут, Секретаријат за културу и спорт, Министарство културе и медија, Главни град Подгорица, „Goodfellas“, „Jameson“, ПАМ, Хотел „CUE“ и „Aqua Bianca“.

Фото: Милан Матовић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here