ДР БОРОВИНИЋ БОЈОВИЋ-ГАНДЕЛ: СОЛИДАРНОСТ И ЈЕДИНСТВО – ИМПЕРАТИВ ЗАЈЕДНИЧКОГ ДЈЕЛОВАЊА

Црна Гора и Словачка имају традиционално пријатељске односе, а међусобна солидарност и јединство императив су којег се у наредном периоду морамо држати како би свијет као побједник изашао из кризе узроковане пандемијом KОВИД19 – закључено је током јучерашњег сусрета црногорске министарке здравља, др Јелене Боровинић Бојовић и амбасадора Словачке Бориса Гандела.

Како је саопштено из овог Владиног ресора, министарка је захвалила на континуираној подршци и партнерству коју Словачка пружа здравственом систему Црне Горе.

– Не можемо заборавити донације и помоћ коју нам је Ваша земља упутила, а то наставља да чини и ових дана – рекла је др Боровинић Бојовић и додала да ће Mинистарство здравља у најскоријој будућности радити на обнови али и на успостављању новог Меморандума о сарадњи између двије земље у области здравства.

Амбасадор Гандел је казао да ће Словачка наставити да подржава Црну Гору као и да његова Влада остаје привржена истинским напорима наше земље да буде дио европске породице.

Иако је KОВИД19 криза скренула фокус са редовног функционисања свих друштвених сфера, саговорници су сагласни да брига о здрављу мора остати у врху приоритета доносиоца одлука јер само здрава нација може доприносити напретку и развоју друштва у цјелини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here