Даниловић: Није лијепо лагати

Предсједнички избори – Политички маркетинг

На састанку представника парламентарне већине предложено је да мандатар Миодраг Лекић врати мандат јер нема подршку 41 посланика и да се мандат за састав нове Владе да Дритану Абазовићу.  То су прихватили сви представници странака, а одбио је предсједник Уједињене ЦГ Горан Даниловић. У саопштењу објашњава и зашто.

Даниловић наводи да је УЦГ дала писану подршку Лекићу, да су гласали у Скупштини за то, те да су спремни да без уцјењивања гласају нову Владу. Истакао је да неће реконструисати  Владу коју су оборили јер је изабрао ДПС и да не могу подржати да се мандат поново да Дритану Абазовићу. 

-„Црно на Бијело“ 4. јануара није хтјела да прихвати кадрове ДФ у Влади, а да се претходно не види ко су кандидати и „ко ће бити предсједник Скупштине“, а ДФ је рекао на конференцији за новинаре да је „крај уцјенама“ и да „идемо на изборе“! Поздравио сам то и казао да је у питању „најчасније рјешење“. 

Од тада до јуче је прошло више од 60 дана и нисмо се ни једном састали или разговарали.  О ставу УЦГ обавијестио сам и Абазовића – прихватио је и рекао „да разумије и да није лако“.  Дајем вам ријеч да нико није рекао ни једну ријеч прекора, изузев констатације да ће тражити 41. посланика. Данас  након више од 24 сата су се сјетили да сам „издајник“!?

Ја бих, међутим издао себе и слагао јавно, најкрупније икад, да сам пристао на тај дил. Урадио сам онако како сам и говорио до сад! Ни једно име, па ни Медојевићево није помињано. Мени је, међутим, било чудно да је Медојевић гласао да буде у некој новој „реконструисаној“ Влади на чијем је челу Абазовић за којега је говорио до јуче да је „узео 21 милион“ и да је на челу мафије, те да би Нововић морао да га ухапси. Толико о политичкој части, о истини, о достојанству, о борби за поштено друштво.  Све сам им рекао у лице, а данас хоће мене да повежу са дуванском мафијом? Тај који тако говори обични је преварант јер сам ја урадио само оно што говори Уједињена мјесецима.  Рекао сам да нећемо трговати и нећемо. Нема нове реконструисане владе – не макар са нама, а ако имају 41. посланика нека је са срећом. Ако Миодраг Лекић предложи кабинет у наредних шест дана гласаћемо за јер смо и то обећали. Кампања против моје кандидатуре се наставља. Само напријед, чините ми част. Ипак, није лијепо лагати и налагивати на другога. Ја презирем подједнако дуванску и сваку другу Мафију, од Земунске до Шкаљарске и изборне, наведено је у саопштењу предсједничког кандидата Горана Даниловића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here